Elkészítés: A szilvát megmossuk, kettévágjuk, kimagozzuk. Nagy tűzálló tálat kibélelünk babapiskótával. Megcsepegtetjük mandulalikőrrel, és ráborogatjuk a szilvákat.
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját simára keverjük a citromhéjjal, a margarinnal, a cukorral, a vaníliás cukorral, a tejjel, a grízzel, és beledolgozzuk a túrót. Végül beleforgatjuk a tojáshabot.
A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A túrókrémet a szilvára simítjuk, és a sütőben kb. 40 percig sütjük. A sütési idő vége előtt 5 perccel megszórjuk a kukoricapehellyel.
Tálaláskor meghintjük porcukorral. Hidegen is finom!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre