hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szilvás túrófelfújt

120 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet 1 csipet sóval együtt felforraljuk, és beleszórjuk az amarántot. Gyenge tűzön, időnként átkeverve főzzük kb. 40 percig, majd langyosra hűtjük.
  2. A szilvát megmossuk és kimagozzuk. A szétválasztott tojások fehérjét 1 csipet sóval együtt kemény habbá verjük.
  3. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Egy tűzálló tálat vagy több kisebb formát kivajazunk és meghintünk liszttel. A szilva felét elosztjuk a tál vagy a formák alján. A tojások sárgáját habosra keverjük a vaníliás cukorral és a cukorral. Egymás után hozzáadjuk a túrót és a kihűlt amarántkását, majd beleforgatjuk a tojáshabot.
  4. A túrós massza felét a szilvarétegre töltjük. Elosztjuk rajta a maradék szilvát, betakarjuk a maradék masszával, és tetszés szerint megszórjuk a szeletelt mandulával. Az előmelegített sütőbe toljuk, és alulról a 2. sínen aranyszínűre sütjük 30-40 perc alatt.

Megjegyzés

A mandula nélkül készített felfújtat tálalás előtt szórd meg porcukorral! - MME
A kölesre emlékeztető, enyhén diós ízű amaránt jól használható gluténmentes étrendben. Kásájától levegősebbek lesznek a felfújtak.

Ezek is érdekelhetnek

Friss