A tejet 1 csipet sóval együtt felforraljuk, és beleszórjuk az amarántot. Gyenge tűzön, időnként átkeverve főzzük kb. 40 percig, majd langyosra hűtjük.
A szilvát megmossuk és kimagozzuk. A szétválasztott tojások fehérjét 1 csipet sóval együtt kemény habbá verjük.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Egy tűzálló tálat vagy több kisebb formát kivajazunk és meghintünk liszttel. A szilva felét elosztjuk a tál vagy a formák alján. A tojások sárgáját habosra keverjük a vaníliás cukorral és a cukorral. Egymás után hozzáadjuk a túrót és a kihűlt amarántkását, majd beleforgatjuk a tojáshabot.
A túrós massza felét a szilvarétegre töltjük. Elosztjuk rajta a maradék szilvát, betakarjuk a maradék masszával, és tetszés szerint megszórjuk a szeletelt mandulával. Az előmelegített sütőbe toljuk, és alulról a 2. sínen aranyszínűre sütjük 30-40 perc alatt.