Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szilvás tiramisu

MME MME
5/5
60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 50 dkg szilva
  • 35 dkg kristálycukor
  • 1 evőkanál zselatinpor
  • 4 tojás
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 2 evőkanál szilvapálinka
  • 50 dkg mascarpone
  • 2 csomag babapiskóta
  • 4 evőkanál kakaópor
  • A sziruphoz:
  • 5 dkg cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor

Elkészítés

Előkészítés: A szilvát megmossuk, kettévágjuk, kimagozzuk, 25kg cukorral felfőzzük, majd leszűrjük. A szilvát félretesszük, a levét sűrűre beforraljuk, majd a szilvát visszatesszük, és hagyjuk kihűlni. A zselatint hideg vízbe áztatjuk, kb. 10 percig állni hagyjuk. A sziruphoz az 5 dkg cukrot, a vaníliás cukrot összekeverjük 2 dl vízzel, és sziruppá felfőzzük, majd kihűtjük.

Elkészítés: A krémhez a tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját 1 evőkanál vízzel, egy csipet sóval, a vaníliás cukorral és a szilvapálinkával vízfürdő felett habosra keverjük, majd lehúzzuk a tűzről, és addig verjük tovább, amíg kihűl. Közben a zselatint fél dl vízzel felforraljuk, kissé kihűtjük, és a krémhez keverjük a mascarponéval együtt. A tojásfehérjéből, a maradék 10 dkg kristálycukorral kemény habot verünk, majd ezt is a krémhez keverjük. A szilvát kivesszük a levéből, és lecsepegtetjük. Egy szögletes sütőformát kibélelünk folpack fóliával, úgy hogy a szélein jól lelógjon. A babapiskótákat egyenként, hirtelen megforgatjuk a szirupban és egy sort a szögletes forma aljára szorosan egymás mellé rakunk. Erre egy sor lecsepegtetett szilvát teszünk, majd a krém egyharmadát rásimítjuk. Ezt ismételjük még kétszer. A tetejére krémet simítunk. Két órára hűtőszekrénybe tesszük, majd kiemeljük a formából a fólia segítségével. A tiramisut beszórjuk a kakaóval, és szeletelve tálaljuk.

Munka: kb.1 óra
Fogyasztható: kb. 3 óra múlva
1 szelet: 253 kcal

Megjegyzés

Fotó: Kerekes

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss