Melegítsük elő a sütőt (villany: 180 C fok, gáz: 4-es fokozat), és vékonyan vajazzunk, lisztezzünk ki egy 25x20 cm-es tepsit.
Tegyük a szilvát egy nagy serpenyőbe és szórjunk rá 2 evőkanál cukrot, facsarjuk rá a narancs levét, a héját pedig tegyük félre. Forraljuk fel, majd vegyük le a lángot, és alacsony hőfokon főzzük 5 percig. Tegyük félre.
Robotgép segítségével habosítsuk fel a cukrot a vajjal egy nagy tálban, és verjük fehéredésig. Adjuk hozzá egyesével a tojásokat is, tojásonként egy kanál liszttel, megelőzve ezzel a massza szétesését. A tojások után adjuk hozzá az összes lisztet.
Adjuk hozzá a külön tálban előre összekevert darált mandulát, a sütőport, a szódabikarbónát, a fűszereket, a sót és a narancshéjat is, majd keverjük össze. Ezután forgassuk bele a tejfölt vagy joghurtot, egy nagy kanállal nyolcasokat írva a masszába, míg tökéletesen összeáll. Kanalazzuk a masszát az előkészített tepsibe és tegyük a tetejére a szilvát.
Süssük a sütő középső rácsán 35-45 percig, légkeverés nélkül, míg megszilárdul és aranyló színt kap. Tűpróbával ellenőrizzük. Tegyük egy rácsra hűlni és csak miután szobahőmérsékletűre hűlt, utána vágjuk kockákra, majd ízlés szerint porcukorral meghintve kínáljuk.