Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szilvás tejes pite (clafoutis)

55 perc
bonyolult
átlagos
8 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A clafoutis elkészítéséhez először a sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy kb. 28 cm-es ovális felfújtformát vagy egy tűzálló tálat kikenünk vajjal.
  2. A tálba öntött lisztet elvegyítjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a tojásokat, majd összedolgozzuk az olvasztott vajjal, a tejjel és a tejszínnel.
  3. A megmosott szilvát kimagozzuk. A fél gyümölcsöket a vágási felületükkel felfelé elrendezzük a formában, majd egyenletesen rátöltjük a tésztát és az előmelegített sütő középső részében sütjük 40-45 percig. A sütőből kivéve kb. 5 percig hűlni hagyjuk. Porcukorral megszórva, melegen fogyasztjuk.


Bármilyen keményebb húsú szezonális gyümölccsel, pl. cseresznyével, meggyel, őszibarackkal, nektarinnal, almával vagy körtével elkészítheted.

Ezek is érdekelhetnek

Friss