hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szilvás-szőlős lepény

90 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 40 dkg liszt (fele fehér tönköly, fele csírás búzaliszt volt)
  • 15 dkg nádcukor
  • 8 dkg olvasztott vaj
  • 2 dkg friss élesztőnek megfelelő instant élesztő
  • 2 nagyobb tojás felverve
  • 1 alma meghámozva, reszelve
  • fél citrom reszelt héja
  • 1 teáskanál fahéj
  • kb. 2,5 dl langyos tej
  • csipet só
  • 40 dkg szilva kimagozva, darabolva
  • 10 dkg nagyszemű szőlő félbevágva, kimagozva
  • A tetejére:
  • 2 evőkanál nádcukorba kevert 1 teáskanál fahéj

Elkészítés

Elkészítés: Egy keverőtálban a liszthez adjuk a cukrot, majd a vajat, a tojást, a lereszelt almát és a többi hozzávalót, a tejjel pár percig dagasztjuk, amíg a tál falától a tészta el nem válik. Letakarva, langyos helyen kb. 40 percig kelesztjük, közben a gyümölcsöket előkészítjük.

Vajjal kikent, liszttel szórt tepsibe egyenletesen elterítjük a tésztát, elegyengetjük, és kirakjuk szilvával, szőlővel. (A gyümölcsök alját bemártjuk lisztbe, így nem merül a tésztába sülés közben.)

Hideg sütőbe toljuk, 180 fokra állítjuk a hőfokot, és 55-60 perc alatt megsütjük. Langyosan szeleteljük, porcukorral meghintve tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss