Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szilvás-szőlős csíki rakottas ősziesen

75 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A hússzeleteket vékonyra klopfoljuk. Ha fűszerkeveréket használunk, nem sózzuk meg, hanem beleforgatjuk. Én kétfélét (flekken + zöldfűszerkeverék) szórtam rá. Hűtőbe téve letakarjuk.

Előkészítjük a többi hozzávalót: a burgonyákat megpucoljuk, egyenletes, vékony szeletekre szeljük hosszában. A hagymát szintén vékonyra karikázzuk, az almáknak lehúzzuk a héját, és megfosztjuk magházuktól, majd szeleteljük. A szőlőt leszemezzük, és alaposan átmossuk, a szilvákat félbevágjuk, kiszedjük a magjukat.

Egy magasabb peremű, négyszögletes tepsit kicsit kiolajozunk. Egy réteg burgonyát teszünk bele, megsózzuk, arra halmozzuk a hagymát. Ezután az almaszeletek következnek, majd a hús felét elrendezzük. A kimaradt lyukakba szilvafeleket ültetünk, és az egészet megszórjuk szőlőszemekkel, gazdagon. Még egyszer megismételjük, majd a tetejére ismét krumpliszeletek kerülnek.

Lefedve sütjük 1-1,5 órát. Víz nem kell alá, a gyümölcsök bő levet eresztenek. Az idő lejárta után sajtot reszelünk rá, majd amikor megpirult, tálalhatunk.

Megjegyzés

Egyszerre édes, sós és savanyú, mintha tényleg egy falat őszt ennénk.
- Sipos Becci

Ezek is érdekelhetnek

Friss