Elkészítés: A hússzeleteket vékonyra klopfoljuk. Ha fűszerkeveréket használunk, nem sózzuk meg, hanem beleforgatjuk. Én kétfélét (flekken + zöldfűszerkeverék) szórtam rá. Hűtőbe téve letakarjuk.
Előkészítjük a többi hozzávalót: a burgonyákat megpucoljuk, egyenletes, vékony szeletekre szeljük hosszában. A hagymát szintén vékonyra karikázzuk, az almáknak lehúzzuk a héját, és megfosztjuk magházuktól, majd szeleteljük. A szőlőt leszemezzük, és alaposan átmossuk, a szilvákat félbevágjuk, kiszedjük a magjukat.
Egy magasabb peremű, négyszögletes tepsit kicsit kiolajozunk. Egy réteg burgonyát teszünk bele, megsózzuk, arra halmozzuk a hagymát. Ezután az almaszeletek következnek, majd a hús felét elrendezzük. A kimaradt lyukakba szilvafeleket ültetünk, és az egészet megszórjuk szőlőszemekkel, gazdagon. Még egyszer megismételjük, majd a tetejére ismét krumpliszeletek kerülnek.
Lefedve sütjük 1-1,5 órát. Víz nem kell alá, a gyümölcsök bő levet eresztenek. Az idő lejárta után sajtot reszelünk rá, majd amikor megpirult, tálalhatunk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre