Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szilvás pulykaérmék kenyérágyon

MME MME

Elkészítés

Előkészítés: A pulykamellet megmossuk, szárazra töröljük, és a bagett átmérőjének megfelelő, 12 darab, kb. 1,5 cm vastag érmét vágunk belőle. Megsózzuk, borsozzuk, és félretesszük. A szilvát megmossuk, kimagozzuk. A salátát megmossuk, leszárítjuk, és kisebb darabokra tépkedjük.

Elkészítés: Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és a pulykaérmék mindkét oldalát 2-3 perc alatt megsütjük benne, kiszedjük, és melegen tartjuk. A visszamaradt zsiradékot a borral felöntjük, beletesszük a mustárt, a lekvárt, beleforgatjuk a szilvát, és nagy lángon kb. 2 percig főzzük. A bagettet 12 szeletre vágjuk, az összetépkedett salátaleveleket a kenyérszeletekre rakjuk, ráteszünk 1-1 pulykaérmét, majd fogvájóval egy-egy szilvát tűzünk rá. A mártással körülöntve kínáljuk.

Munka: kb. 15 perc
Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
1 adag: 460 kcal

Megjegyzés

Fotó: Kerekes

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek