Elkészítés: A tésztához valókat összedolgozzuk kb. 0,5 dl vízzel. Cipót formálunk belőle, fóliába csomagoljuk, és 30 percig hűtőben pihentetjük.
A szilvát mossuk, leszárazzuk, kettévágjuk, magozzuk. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
Egy 26 cm átmérőjű tortaformát vajazunk, és a tésztával kibéleljük, hogy pereme is legyen. Én középre teszem a tésztát, és körkörösen szétnyomkodom. Villával megszurkáljuk, 1 evőkanál liszttel és 1 evőkanál cukorral megszórjuk. A szilvaszemeket domború felükkel felfelé szépen körben lerakjuk.
A tojásokat egy tálban simára keverjük, majd a maradék cukrot, átszitált lisztet és a tejszínt hozzáadjuk. A keveréket a szilva tetejére öntjük, sütőben kb. 40 percig sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre