Elkészítés: A puha margarint a többi hozzávalóval összegyúrom. Rugalmas, puha tésztát kapok, ha kell még, akkor lisztezem, hogy teljesen elváljon az edény falától. Elfelezem.
A sütőt előmelegítem 180 C fokra. Egy nagyobb tepsibe teszem a kinyújtott tészta egyik felét, és betolom a sütőbe 15 perce, elősütöm.
A töltelékhez a szilvát megcukrozom egy tálban, fahéjat is adok hozzá, majd állni hagyom. Amikor a tészta elősült, akkor meghintem zsemlemorzsával, rárakosgatom a szilvaszemeket, a levét is rálocsolom, az almákat megpucolom és ráreszelem a szilvára, meghintem vaníliás cukorral, őrölt fahéjjal és zsemlemorzsával, majd ráemelem a tetejét.
A tetejét tojással lekenem, villával rácsozom, és pár szem díszítő cukrot is teszek rá.
Visszatolom az előmelegített sütőbe, és 45 perc alatt készre sütöm.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre