Elkészítés: A lisztet a vajat, a 3 dkg porcukrot, a 2 tojássárgáját és a tejfölt összegyúrjuk, és rövid ideig pihentetjük. Utána vékonyra nyújtjuk, és sütőlemezen villával megszurkáljuk, majd félig megsütjük.
Ha kihűlt, egyenletesen rárakjuk a kimagozott és kettéhasított szilvát. Megszórjuk 5 dkg porcukorral és a morzsával vagy a darált dióval.
A felső tésztához a 3 tojássárgáját 1,5 dl tejföllel, 4 dkg cukorral és 5 dkg liszttel habosra keverünk, majd beleforgatjuk az 5 tojásfehérjéből vert és 4 dkg porcukorral ízesített kemény habot.
A szilvás tésztát egyenletesen bevonjuk vele, és közepes hőfokú sütőben megsütjük.
Ha langyosra hűlt, tetszés szerint szeleteljük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre