hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szilvás-diós sütemény

90 perc
egyszerű
átlagos
12 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 175 fokra. Vajjal kikenünk egy 26 cm-es kapcsos tortaformát vagy egy kb. 8 cm magas piteformát. A szilvát megmossuk, lecsepegtetjük és kimagozzuk.
  2. A forró vízzel lemosott narancs héját lereszeljük, majd a levét kifacsarjuk, és kimérünk 0,5 dl-t. A hosszában felhasított vaníliarúd belsejét kikaparjuk. A dió felét durvára aprítjuk, a többit finomra daráljuk. A sütőporral elvegyített lisztet keverőtálba szitáljuk és összeforgatjuk a darált dióval.
  3. A vajat habosra keverjük a cukorral, és 2 csipet sóval, a vaníliavelővel és a narancshéjjal. Egymás után hozzáadjuk a tojásokat, és közben adagonként, váltogatva beledolgozzuk a kimért narancslét és a lisztes keveréket.
  4. A tésztát a formába simítjuk, majd megszórjuk az aprított dióval és kirakjuk a gömbölyű felükkel lefelé fordított fél szilvákkal. Végül az előmelegített sütő alsó sínjén sütjük kb. 60 percig. (Ha túlságosan barnulna, akkor a sütőt visszakapcsoljuk 150 fokra.) A pitét kissé hűlni hagyjuk, majd kiszedjük a formából, és rácsra téve hagyjuk kihűlni.

    A LEGGUSZTÁBB SZILVÁS SÜTIK - 70 SZUPER, KIPRÓBÁLT RECEPT >>> 

    A GOMBÓCTÓL A LEPÉNYIG: 15 BOMBASZTIKUS SZILVÁS DESSZERT >>> 

    5 DOLOG, AMIT NEM ÁRT TUDNI A SZILVASZEZON KEZDETÉN >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss