Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szilvás pite Anitától

15 perc
egyszerű
átlagos
16 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Szétválasztjuk a tojásokat, és a fehérjét kemény habbá verjük. A puha margarint habosra keverjük a kristálycukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáit és tovább keverjük. A lisztbe belekeverjük a sütőport. A  vajas-tojásos masszához hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd óvatosan, körkörös mozdulatokkal belekeverjük a felvert tojásfehérjét is.
  2. Kivajazzuk és lisztezzük a közepes méretű tepsit (vagy tortaformát) és belesimítjuk a tésztát. Megmossuk és négybe vágjuk a szilvákat, majd a tészta tetejére szórjuk, hogy mindenhová kerüljön és elfedje azt. A fahéjat belekeverjük az 1 ek kristálycukorba és a vaníliás cukorba, majd megszórjuk a szilvák tetejét.
  3. 180 fokra előmelegített, légkeveréses (alul-felül sütés) sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük. Tűpróbát végezzünk.

RÁKÓCZI-TÚRÓS PITE>>> 

PUDINGOS ALMÁS-FAHÉJAS PITE>>> 

KARAMELLÁS-KÖRTÉS-TÖKÖS PITE>>> 

Megjegyzés

Jó étvágyat kívánok hozzá! - AnitaJászberény

Ezek is érdekelhetnek