Szétválasztjuk a tojásokat, és a fehérjét kemény habbá verjük. A puha margarint habosra keverjük a kristálycukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáit és tovább keverjük. A lisztbe belekeverjük a sütőport. A vajas-tojásos masszához hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd óvatosan, körkörös mozdulatokkal belekeverjük a felvert tojásfehérjét is.
Kivajazzuk és lisztezzük a közepes méretű tepsit (vagy tortaformát) és belesimítjuk a tésztát. Megmossuk és négybe vágjuk a szilvákat, majd a tészta tetejére szórjuk, hogy mindenhová kerüljön és elfedje azt. A fahéjat belekeverjük az 1 ek kristálycukorba és a vaníliás cukorba, majd megszórjuk a szilvák tetejét.
180 fokra előmelegített, légkeveréses (alul-felül sütés) sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük. Tűpróbát végezzünk.