hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szilvás morzsasüti

30 perc
bonyolult
átlagos
9 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A liszt felét kézzel összedolgozzuk 12 dkg feldarabolt hideg vajjal, 1 csipet sóval, 4 dkg porcukorral és 1 ek hideg vízzel. Folpakba csomagolva a hűtőben pihentetjük 1 órát.
  2. Közben a maradék szoba-hőmérsékletű vajat apróra kockázzuk, majd összeforgatjuk a barna cukorral, 1 csipet sóval, a maradék liszttel, a kétféle mogyoróval és a fahéjjal. Az ujjainkkal morzsalékosra dolgozzuk, és betesszük a hűtőbe.
  3. Lisztezett felületen a tésztából 26 cm átmérőjű kerek lapot nyújtunk, és kibélelünk vele egy kivajazott 26 cm-es piteformát. A túllógó széleket levágjuk, az alján villával megszurkáljuk, majd a hűtőbe tesszük 15 percre. Közben a sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  4. A tésztát leterítjük sütőpapírral. A formát megtöltjük szárazbabbal, és az előmelegített sütő legalsó sínjére toljuk 20 percre.
  5. Közben a túrót krémesre keverjük a tojásokkal, a citromhéjjal, a maradék porcukorral, valamint a vaníliás cukorral és a pudingporral. A szilvát kimagozzuk.
  6. A formából a papírral együtt eltávolítjuk a babot. A tölteléket a tésztára simítjuk, majd finoman rányomkodjuk a szilvát és rászórjuk a morzsát. A süteményt változatlan hőfokon, alulról a 2. sínen készre sütjük 30-35 perc alatt.

ISTENI ÉS EGYSZERŰ: A MORZSASÜTI - ÍGY LESZ TÖKÉLETES A CRUMBLE! >>> 

13 ISTENI MORZSASÜTI, AMIT NEM LEHET ELRONTANI! >>> 

MORZSÁS SÜTI, CRUMBLE - A LEGJOBB RECEPTEK EGY HELYEN >>> 

Az omlós tészta hozzávalóit minél rövidebb idő alatt, hideg kézzel dolgozd össze. A szárazbabot egy következő alkalommal is felhasználhatod vaksütéshez.

Ezek is érdekelhetnek

Friss