A liszthez adjuk a szárított élesztőt, a tojássárgáját, a cukrot, a sót, és annyi langyos tejet, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk. Ezután belecsorgatjuk az olvasztott vajat, és hólyagosra dagasztjuk. Tiszta konyharuhával letakarjuk, és meleg helyen a duplájára kelesztjük kb. 1 óra alatt.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán egy fél centi vastag téglalappá nyújtjuk, és elrendezzük rajta a megmosott, kimagozott, feldarabolt szilvát.
Megszórjuk a gyümölcsöt a kristálycukorral és az őrölt fahéjjal elkevert darált mákkal.
Ezután szorosan feltekerjük a megtöltött tésztát, és éles késsel ujjnyi vastag szeletekre vágjuk a tekercset . Kivajazott tepsibe tesszük, lazán letakarjuk, és további 15 percig kelesztjük. 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük. Ha kész, rácsra téve hagyjuk kihűlni. Ízlés szerint vaníliás porcukorral megszórva kínáljuk.