Elkészítés: A szilvát megmossuk, leszárítjuk, félbevágjuk és kimagozzuk.
A tepsibe sütőpapírt teszünk, megkenjük a vajjal, a dióval behintjük. A fél szilvákkal - üregükkel felfelé - kirakjuk, a cukorral összekevert fahéjjal meghintjük.
A tésztához valókból a szokásos módon piskótatésztát készítünk, felét egyenletesen a szilvára öntjük, másik felébe keverjük a kakaót, és a sárga krémre simítjuk, kicsit óvatosan meg is keverjük.
Előmelegített 180 fokos sütőben kb. 35-40 perc alatt megsütjük. Néhány perc pihentetés után a tésztát tiszta sütőpapírra borítjuk, tetejéről a sütőpapírt lehúzzuk.
A krémhez a vaníliás pudingporból a tejjel és a cukorral sűrű krémet főzünk, kihűtjük. A vajat habosra keverjük a porcukorral. A kihűlt pudingot apránként hozzákeverjük a vajas krémhez, és a kihűlt szilvára kenjük.
Tetejét csokoládéreszelékkel megszórjuk, 1 órát hűvös helyen pihentetjük, majd szeletelhetjük és tálalhatjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre