Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szilvás-krémes kocka

75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók egy közepes tepsihez:
  • 80 dkg besztercei szilva
  • 1 dkg vaj a kenéshez
  • 3 evőkanál őrölt dió (vagy zsemlemorzsa)
  • 2 evőkanál (barna) cukor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • A piskótatésztához:
  • 7 tojás
  • 7 evőkanál cukor
  • 7 evőkanál liszt
  • 7 cl olaj
  • csipet só
  • 1 evőkanál kakaópor
  • A krémhez:
  • 1 csomag főzős vaníliás pudingpor
  • 3 dl tej
  • 3 evőkanál cukor
  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • A tetejére:
  • 5-6 dkg reszelt étcsokoládé

Elkészítés

Elkészítés: A szilvát megmossuk, leszárítjuk, félbevágjuk és kimagozzuk.

A tepsibe sütőpapírt teszünk, megkenjük a vajjal, a dióval behintjük. A fél szilvákkal - üregükkel felfelé - kirakjuk, a cukorral összekevert fahéjjal meghintjük.

A tésztához valókból a szokásos módon piskótatésztát készítünk, felét egyenletesen a szilvára öntjük, másik felébe keverjük a kakaót, és a sárga krémre simítjuk, kicsit óvatosan meg is keverjük.

Előmelegített 180 fokos sütőben kb. 35-40 perc alatt megsütjük. Néhány perc pihentetés után a tésztát tiszta sütőpapírra borítjuk, tetejéről a sütőpapírt lehúzzuk.

A krémhez a vaníliás pudingporból a tejjel és a cukorral sűrű krémet főzünk, kihűtjük. A vajat habosra keverjük a porcukorral. A kihűlt pudingot apránként hozzákeverjük a vajas krémhez, és a kihűlt szilvára kenjük.

Tetejét csokoládéreszelékkel megszórjuk, 1 órát hűvös helyen pihentetjük, majd szeletelhetjük és tálalhatjuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss