A vizet felforraljuk a cukorral, amíg el nem olvad. A szirupot kihűtjük, hozzáadjuk a tejfölt és a sütőport, összekeverjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadunk 1 tojássárgáját, végül az olajat és a lisztet is (lisztből annyit, amennyit felvesznek a lágy hozzávalók, hogy gyúrható, de könnyű tésztát kapjunk).
A tésztát levegősre dagasztjuk, majd 20 percig kelesztjük, ezután kb. 7-8 mm vastagra kinyújtjuk és egy nagy fánkszaggatóval kiszaggatjuk. Kivajazott muffin formába nyomkodjuk, és ráhelyezzük a félbevágott, fahéjas barna cukorral töltött szilvákat. A tetejükre nagyobb pogácsaszaggatóval kiszúrt lapokat rakunk, amiket kissé bemetszünk egy késsel.
A kalácskákat lekenjük a másik tojássárgájával, majd egy sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezzük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük őket.