Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szilvás hústekercs

MME MME
4/5
60 perc
rafinált
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A húst fél centiméter vastagságúra – lehetőleg négyzet alakúra – kiverjük, majd enyhén besózzuk.

A 2 tojást 1,5 evőkanál liszttel és egy csipet sóval csomómentesre keverjük, és palacsintasütőben kisütjük. Amikor kihűlt, a húsra fektetjük, és a sonkát is rátesszük. A kimagozott, lecsurgatott szilvát hosszában, szorosan egymás mellé a sonka közepére rakjuk. A húst a benne levőkkel összetekerjük, a tekercs végeit felhajtjuk, és hústűvel vagy fogvájóval összetűzzük.

Először a maradék lisztben, a felvert tojásban, majd a zsemlemorzsában megforgatjuk, és nem túl forró olajban megsütjük.

Köretként párolt rizst tálalunk hozzá nem túl édes befőttel.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss