Elkészítés: A húst fél centiméter vastagságúra – lehetőleg négyzet alakúra – kiverjük, majd enyhén besózzuk.
A 2 tojást 1,5 evőkanál liszttel és egy csipet sóval csomómentesre keverjük, és palacsintasütőben kisütjük. Amikor kihűlt, a húsra fektetjük, és a sonkát is rátesszük. A kimagozott, lecsurgatott szilvát hosszában, szorosan egymás mellé a sonka közepére rakjuk. A húst a benne levőkkel összetekerjük, a tekercs végeit felhajtjuk, és hústűvel vagy fogvájóval összetűzzük.
Először a maradék lisztben, a felvert tojásban, majd a zsemlemorzsában megforgatjuk, és nem túl forró olajban megsütjük.
Köretként párolt rizst tálalunk hozzá nem túl édes befőttel.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre