Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szilvás gombóc hagyományos és diós-mandulás bundában

70 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Allergének
  • Glutén
  • Diófélék

Elkészítés

  1. A szilvás gombóc elkészítéséhez a krumplit meghámozzuk, megmossuk, kockára vágjuk és megfőzzük. Ha megfőtt, összetörjük és hagyjuk kihűlni.
  2. A kihűlt krumplit összegyúrjuk a liszttel és a sóval, majd lisztezett deszkán kinyújtjuk és kockákra vágjuk.
  3. A szilvát kimagozzuk, félbevágjuk. Mindegyik tésztakockára teszünk egy fél szilvát, amit megszórunk fahéjas porcukorral, majd gombóccá formázunk.
  4. Egy lábasban vizet forralunk és beletesszük a szilvás gombócokat, majd amikor feljönnek a víz felszínére, további 2-3 percig főzzük, hogy a szilva is átfőhessen benne. 
  5. A zsemlemorzsát megpirítjuk az olajon, és a szilvás gombócok egyrészét, a felét ebbe forgatjuk. Egy másik serpenyőben megpirítjuk a darált diót és a szelelt mandulát, és a maradék gombócokat ebbe forgatjuk bele. Porcukorral meghintve tálaljuk.

Nézzétek meg videón, hogyan készül a hagyományos szilvás gombóc, és a Diós-Mandulás bundába forgatott:

Ezek is érdekelhetnek

Friss