Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szilvás gombóc gluténmentesen

60 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. A krumplit puhára főzzük, majd burgonyanyomóval áttörjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd hozzáadjuk a tojásokat, a sót, és annyi rizslisztet, hogy nyújtható tésztát kapjunk.
  2. A szilvát, megmossuk, kimagozzuk, és meghempergetjük fahéjas eritritben. A tésztát kinyújtjuk, kb 10*10-es négyzetekre vágjuk, és egy-egy fahéjas szilvát teszünk a közepükbe.
  3. Óvatosan becsomagoljuk őket, majd gombócokat formázunk belőlük. Forrásban lévő, enyhén sós vízben megfőzzük őket. (Akkor főttek meg a gombócok, ha feljöttek a víz tetejére.)
  4. Amíg főnek a gombócok, megpirítjuk a GM morzsát. Ebbe a pirított morzsába szűrőlapát segítségével kiszedjük a gombócokat, egy tálba tesszük őket,  majd fahéjas porXukorral kínáljuk.

SZILVALEKVÁROS-ASZALTSZILVÁS KIFLIK>>> 

ASZALT SZILVÁS CSOKOLÁDÉTORTA>>> 

ASZALT SZILVÁS-TÖKMAGOS PALACSINTA>>> 

 

Megjegyzés

Tartalmasabb leves után kitűnő főétel. Glutén-, tej-, szója-, cukormentesen - scarlett69

Ezek is érdekelhetnek