Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szilvás gombóc, ahogy a nagyi készíti

MME MME
55 perc
mester
olcsó
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tej

Elkészítés

  1. A hámozatlan burgonyát megfőzzük, majd lehúzzuk a héját, áttörjük, és a gyúródeszkán szétterítve hagyjuk kihűlni. Rászórjuk a lisztet, megsózzuk, ráöntjük az olvasztott vajat, és alaposan összegyúrjuk.
  2. Lisztezett felületen kinyújtjuk 0,5 cm vastag téglalappá, majd felvágjuk 12 db négyzetre. Mindegyik közepére rakunk egy fél szilvát, amit előzőleg ízlés szerint megszórtunk fahéjas porcukorral.
  3. Ezután a tésztasarkokat összenyomva a két tenyerünk között mindegyiket gombóc alakúra formázzuk. Lobogó vízben addig főzzük, amíg fel nem jönnek a víz tetejére, azután leszűrjük.
  4. Serpenyőben megmelegítjük a vajat, majd megpirítjuk rajta a zsemlemorzsát. Meghempergetjük benne a gombócokat, és megszórjuk azokat porcukorral. Frissen tálaljuk.

Megjegyzés

Fotó: Tóth András
Stylist: Filep Kata
Helyszín: Kuktanoda - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss