Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szilvás és almás pite

MME MME
60 perc
egyszerű
átlagos
8 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Közben a megmosott, leszárított szilvát kimagozzuk. A meghámozott almák csumáját kiszúrjuk, majd a gyümölcsöket félbevágjuk és a domború felükön bevagdossuk.
  2. A túrót robotgép gyúrópálcáját használva kikeverjük a tejjel, az olajjal, a cukorral és a vaníliás cukorral. Lapáttal beleforgatjuk a sóval és a sütőporral elvegyített lisztet, majd kézzel átgyúrjuk.
  3. A tésztát kinyújtjuk, és sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük. Az egyik felét kirakjuk a fél szilvákkal, a másik felét a fél almákkal, majd az alulról számított 2. sínen sütjük kb. 30 percig. Végül még melegen megszórjuk fahéjas porcukorral.

Kihagyhatatlan szilvás desszertek >>> 

Megjegyzés

Fotó: GMH - MME

Ezek is érdekelhetnek