Szilvás csirke almás rizzsel (súlykontroll)

60 perc
egyszerű
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók 1 személynek:
  • A húshoz:
  • 2 csirkeszárny vagy 1 csirkecomb
  • 1 teáskanál olívaolaj
  • petrezselyem
  • bors
  • 3-4 szem aszalt szilva
  • A körethez:
  • 5 dkg rizs
  • 2 közepes alma
  • 1 kávéskanál olívaolaj
  • bors

Elkészítés

Elkészítés: Először a húst az olajjal és a fűszerekkel jól bedörzsöljük, majd félretesszük kb. 15-20 percet állni.

Közben a rizst felrakjuk főni. Az almákat megmossuk, megpucoljuk és negyedekre vágjuk, majd egy nagyobb teflon serpenyőben felhevítjük az olajat, és beledobjuk az almákat. Azonnal megforgatjuk, sózzuk, borsozzuk, felengedjük egy kis vízzel, és fedő alatt gyakori kevergetés közben puhára pároljuk. Ha kész, félretesszük.

A sütőt 225 fokra előmelegítjük. Olyan tálba rakjuk a húst aminek van fedele, de mielőtt ráraknánk és betolnánk a sütőbe, hozzáadjuk az aszalt szilvákat és kb. fél pohárnyi vizet.

Ha megsült, tálaljuk a körettel együtt.

Megjegyzés

A recept a program 2. és 3. szakaszában fogyasztható. A fűszerezésen természetesen lehet változtatni, ha valaki az erősebb ízek kedvelője. - Husika120

Ezek is érdekelhetnek

Friss