Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szilvás crumble (morzsasüti)

45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • szilva
  • A morzsához:
  • 25 dkg finomliszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 12 dkg hideg vaj felkockázva
  • 2 evőkanál barnacukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1/2 teáskanál gyömbér (el is maradhat)
  • csipet só
  • 1 tojás sárgája
  • 1 evőkanál joghurt
  • 1 evőkanál víz, ha szükséges
  • 2-3 evőkanál szeletelt mandula

Elkészítés

Elkészítés: A sütőport és a sót elkeverem a liszttel, majd az ujjam hegyével gyorsan belemorzsolom a vajat. Ezután egy villával keverem bele a többi hozzávalót.

Ebből a mennyiségből elveszek annyit, amennyivel lazán beszórhatom majd a gyümölcsöket. A többit a kivajazott piteformába egyenletesen elosztom, ráteszem a kimagozott, félbevágott szilvát, végül a maradék morzsát rászórom.

180 fokra előmelegített sütőben, az alsó rácson, kb. 20-25 perc alatt ropogósra sütöm.

Megjegyzés

Bármilyen gyümölcsből elkészíthető. Ha leveses, mint pl. az eper vagy a rebarbara, akkor a gyümölcsöt megszórom 1-2 evőkanál vaníliás pudinggal vagy étkezési keményítővel.

Cukor helyett - ha van itthon - habcukrot szoktam tenni a gyümölcs közé, a gyümölcs édességétől függ mennyit, 1 személyes adagokba 2-2 habcukrot tettem.
- kapperbika

Ezek is érdekelhetnek

Friss