Elkészítés: A tásztához a lisztet, a csipet sót és a vajat tegyük egy tálba és morzsoljuk össze. Ezután keverjük hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, az őrölt fahajat és a sütőport. Végül keverjük hozzá az egész tojást és a tejszínt, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát (amennyiben túl lágy lenne a tészta, még egy kevés lisztet gyúrjunk hozzá).
A szilvákat vágjuk félbe, magozzuk ki, majd keverjük össze a cukorral, a vaníliás cukorral, ízlés szerint fahéjjal és a pudingporral (vagy étkezési keményítővel).
A sütőformát alaposan kenjük ki vajjal, majd öntsük bele a szilvás keveréket. Egyenletesen igazítsuk el, majd a tésztából formázzunk kb. egyforma golyókat, és helyezzük a szilva tetejére (nem baj, ha maradnak kisebb hézagok, mert a tészta sütés közben kicsit megnő).
A kristálycukrot keverjük össze a vaníliás cukorral, majd szórjuk meg vele a tészta tetejét.
Helyezzük be a formát előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 35-40 perc alatt süssük szép pirosra.
Tálalás előtt hagyjuk kicsit hűlni. Én egy pohár tejfölt kikevertem porcukorral és vaníliás cukorral, majd a kitálalt sütemény tetejére csorgattam. Nagyon jól illik a szilva és az ízesített tejföl egymáshoz.