Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szilvás cobbler

75 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók egy 25 x 10 x 7 cm-es sütőformához:
  • A tésztához:
  • 25 dkg liszt
  • 5 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 10 dkg vaj
  • 1 db tojás
  • 1,5 dl tejszín
  • csipet só
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • A szilvás töltelékhez:
  • 50-60 dkg szilva
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • őrölt fahéj
  • 1/2 csomag vaníliás pudingpor (vagy étkezési keményítő)
  • A tetejére való szóráshoz:
  • 2-3 evőkanál kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés

Elkészítés: A tásztához a lisztet, a csipet sót és a vajat tegyük egy tálba és morzsoljuk össze. Ezután keverjük hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, az őrölt fahajat és a sütőport. Végül keverjük hozzá az egész tojást és a tejszínt, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát (amennyiben túl lágy lenne a tészta, még egy kevés lisztet gyúrjunk hozzá).

A szilvákat vágjuk félbe, magozzuk ki, majd keverjük össze a cukorral, a vaníliás cukorral, ízlés szerint fahéjjal és a pudingporral (vagy étkezési keményítővel).

A sütőformát alaposan kenjük ki vajjal, majd öntsük bele a szilvás keveréket. Egyenletesen igazítsuk el, majd a tésztából formázzunk kb. egyforma golyókat, és helyezzük a szilva tetejére (nem baj, ha maradnak kisebb hézagok, mert a tészta sütés közben kicsit megnő).

A kristálycukrot keverjük össze a vaníliás cukorral, majd szórjuk meg vele a tészta tetejét.

Helyezzük be a formát előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 35-40 perc alatt süssük szép pirosra.

Tálalás előtt hagyjuk kicsit hűlni. Én egy pohár tejfölt kikevertem porcukorral és vaníliás cukorral, majd a kitálalt sütemény tetejére csorgattam. Nagyon jól illik a szilva és az ízesített tejföl egymáshoz.

Ezek is érdekelhetnek

Friss