Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szilvás clafoutis - francia tejpite

rafinált
átlagos
8 adag
Hozzávalók
  • 4 db "M"-es tojás
  • 15 dkg eritrit
  • 8 dkg GM zabpehelyliszt
  • 2,5 dl görög joghurt
  • kb 30 dkg magozott, felezett szilva
  • őrölt fahéj
  • csipet só
  • 1 mk sütőpor
  • A tetejére:
  • nyírfaporcukor
  • A forma kikenéséhez:
  • vaj
  • rizsliszt

Elkészítés

  1. A tésztához összekeverjük a lisztet a sütőport és a sót. A tojásokat ketté választjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk az eritritet, a tojások sárgáját, és a joghurtot is, összeforgatjuk, majd kézi habverő segítségével hozzákeverjük a lisztes keveréket. Egy 23 cm átmérőjű piteformát kivajazunk, rizsliszttel megszórjuk majd a masszát beleöntjük, a tetejére rakosgatjuk a negyedekbe vágott szilvát, amiket kissé bele is nyomunk a tésztába..180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük. Langyosan tálaljuk. Ez a pite úgy az igazi, ha remegős, lágy a tésztája! Tehát ne süssük túl!

Megjegyzés

Gluténmentes!!! - scarlett69

Ezek is érdekelhetnek

Friss