Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szilvás-chilis májpástétom

45 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: Serpenyőben a megvágott hagymát kevés olajon megpirítom, majd hozzáadom a felvágott gombát, kicsivel később az apróra vágott májat, illetve a chilit. Borsozom. 10-15 percet kevergetve pirítom, majd a tűzről félrehúzva belekeverem a fűszerpaprikát, és felöntöm 1 dl vízzel. Hozzáadom az apróra vágott fokhagymát (vagy fokhagymapréssel belenyomom), illetve a sót, a majoránnát, a csombort és egy pici tárkonyt. Összefőzöm, félrerakom.

Amikor már kihűlt, egy tálba teszem, hozzáadom a főtt tojásokat, a margarint, a mustárt, a konyakot, a szilvalekvárt, és az egészet összeturmixolom botmixerrel. Majd beállítom a só szintjét.

Rozskenyérből készült pirítóssal fogyasztom. Jó étvágyat!

Megjegyzés

Egy részét le is lehet fagyasztani. - Lumpy79

Ezek is érdekelhetnek

Friss