hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szilvás bukta

120 perc
rafinált
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 20 dkg finomliszt
  • 20 dkg rétesliszt
  • 3 dkg friss élesztő
  • 5 dkg cukor
  • 2 tojássárgája
  • 5 dkg margarin
  • 2-3 dl tej
  • 1 citrom leve
  • 1 evőkanál rumaroma
  • A töltelékhez:
  • 25 dkg aszalt szilva
  • kevés cukros- citromos tea
  • őrölt fahéj
  • zsír
  • 1 dl tej
  • 5 dkg margarin
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés

Elkészítés: A szilvát jól megmossuk, cukros-citromos teában megáztatjuk, kimagozzuk és lecsepegtetjük.

Az élesztőt 1 dl - cukorral édesített - tejben megfuttatjuk, majd összedolgozzuk a kétféle liszttel, a tojássárgájával, a citromlével, a rumaromával és 1 csipet sóval. Annyi langyos tejet dagasztunk bele, hogy közepesen kemény kelt tésztát kapjunk, az olvasztott margarint is beleöntjük, és cipót formázva belőle, letakarva, langyos helyen a duplájára kelesztjük.

Ezután fél ujjnyi vastagra kinyújtjuk, négyzetekre vágjuk, és mindegyikbe 1-1 aszalt szilvaszemet csomagolunk. Zsírozott tepsibe tesszük, meglocsoljuk 5 dkg olvasztott margarinnal, és előmelegített sütőbe tesszük. Ha a sütő átforrósodott, takarékra állítjuk. Ha a bukta halványsárgára sült, forró, vaníliás cukorral ízesített tejjel megöntözzük, úgy sütjük meg teljesen.

Ezek is érdekelhetnek

Friss