Előkészítés: A lisztet összekeverjük az élesztővel, a cukorral, a citromhéjjal, a tojással, a vajjal, a tejjel és egy csipet sóval. Alaposan összedolgozzuk, letakarjuk, és meleg helyen 30-40 percig kelesztjük, amíg a tészta duplájára dagad.
Elkészítés: Az aszalt szilvát és a mogyorót durvára összevágjuk, és a megkelt tésztába keverjük. A tésztát 12 darabra osztjuk. Mindegyik darabot kb. 10 cm átmérőjű körré húzunk-nyújtunk. Közepébe fél-fél evőkanálnyi szilvalekvárt teszünk, és összezárjuk a tésztát. A széleket alaposan összenyomkodjuk. Az illesztéssel lefelé lisztezett deszkára rakjuk a fánkokat, és kb. 20 percig kelesztjük. A vajat vagy olajat frizőzben vagy nagy lábosban 175 fokra forrósítjuk, és a fánkokat adagonként kb. 3-4 percig sütjük benne. Konyhai papírtörlőre szedjük, és még melegen megszórjuk porcukorral.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre