Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szilvás bélelt

MME MME
3.5/5
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A lisztet összekeverjük az élesztővel, a cukorral, a citromhéjjal, a tojással, a vajjal, a tejjel és egy csipet sóval. Alaposan összedolgozzuk, letakarjuk, és meleg helyen 30-40 percig kelesztjük, amíg a tészta duplájára dagad.

Elkészítés: Az aszalt szilvát és a mogyorót durvára összevágjuk, és a megkelt tésztába keverjük. A tésztát 12 darabra osztjuk. Mindegyik darabot kb. 10 cm átmérőjű körré húzunk-nyújtunk. Közepébe fél-fél evőkanálnyi szilvalekvárt teszünk, és összezárjuk a tésztát. A széleket alaposan összenyomkodjuk. Az illesztéssel lefelé lisztezett deszkára rakjuk a fánkokat, és kb. 20 percig kelesztjük. A vajat vagy olajat frizőzben vagy nagy lábosban 175 fokra forrósítjuk, és a fánkokat adagonként kb. 3-4 percig sütjük benne. Konyhai papírtörlőre szedjük, és még melegen megszórjuk porcukorral.

Ezek is érdekelhetnek

Friss