Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szilvás almatorta

MME MME
3.5/5
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A tortaformát kikenjük olajjal, és beszórjuk a mandulaforgáccsal. Az almát meghámozzuk, magházát kiemeljük, húsát vékony gerezdekre vágjuk. A szilvát lecsepegtetjük, négybe vágjuk. A sütőt 220 C-fokra (gázsütő 4. fokozat) előmelegítjük.

Elkészítés: A vajat összekeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a tojásokkal, a tejjel és a liszttel. A gyümölcsöket a formába szórjuk, ráöntjük a masszát, és a sütő középső rácsán kb. 35 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni. Simára keverünk 12,5 dkg porcukrot a tojásfehérjével, és bevonjuk vele a torta tetejét és oldalát. A maradék 5 dkg porcukrot elkeverjük 2 evőkanál szilvalével, és vékony sugárban, csigaalakban a torta tetejére csurgatjuk. (Készítsünk kis tölcsérkét sütőpapírból, és ebből csurgassuk a levet). Fogvájóval belehúzunk a vékony csíkba, és hagyjuk teljesen megszáradni.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 szelet: 235 kcal

Ezek is érdekelhetnek

Friss