A chilit apróra vágjuk, a citrom levét kifacsarjuk.
Kis lábosba kanalazzuk a szilvalekvárt, hozzáadjuk a víz körülbelül kétharmadát, a cukrot, a chilit, a csillagánizst, a sót és a citromlevet. Felfőzzük, és a forrástól számítva 5 percen keresztül gyakran megkeverve főzzük.
A kukoricalisztet megduzzasztjuk 2 evőkanál vízben, majd a többi vizet hozzáöntve elkeverjük, és a szilvalekvárhoz adjuk. További 5 percig főzzük folyamatosan keverve. A máz sűrűsége a szilvalekvár állagától is függ, ezért próbáljuk meg a legjobb állagot elérni víz vagy kevés lekvár hozzáadásával. Tudni fogjuk, mikor jó.
Az egész csirkemelleket 2-2 részre vágjuk, sózzuk, borsozzuk őket. A sütéshez grillsütőt vagy serpenyőt használunk. A csirkemelleket grillrácsra vagy enyhén olajozott serpenyőbe helyezzük, és a páccal folyamatosan kenegetve és forgatva, készre sütjük őket.
Tálalásnál átlósan ujjnyi vastag szeleteket vágunk a csirkéből. Köretnek párolt rizst készíthetünk, de grillzöldségekkel is kínálhatjuk.
A hús és a gyümölcs harmóniájának tökéletes példája ez a recept. Aki az aszalt szilvával töltött csirkét kedveli, ebben a receptben sem fog csalódni. - Napsütötte Vidékünkön
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!