Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szilvamázas grillezett csirkemell

382 szavazat
60 perc
mester
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A chilit apróra vágjuk, a citrom levét kifacsarjuk.
  2. Kis lábosba kanalazzuk a szilvalekvárt, hozzáadjuk a víz körülbelül kétharmadát, a cukrot, a chilit, a csillagánizst, a sót és a citromlevet. Felfőzzük, és a forrástól számítva 5 percen keresztül gyakran megkeverve főzzük.
  3. A kukoricalisztet megduzzasztjuk 2 evőkanál vízben, majd a többi vizet hozzáöntve elkeverjük, és a szilvalekvárhoz adjuk. További 5 percig főzzük folyamatosan keverve. A máz sűrűsége a szilvalekvár állagától is függ, ezért próbáljuk meg a legjobb állagot elérni víz vagy kevés lekvár hozzáadásával. Tudni fogjuk, mikor jó.
  4. Az egész csirkemelleket 2-2 részre vágjuk, sózzuk, borsozzuk őket. A sütéshez grillsütőt vagy serpenyőt használunk. A csirkemelleket grillrácsra vagy enyhén olajozott serpenyőbe helyezzük, és a páccal folyamatosan kenegetve és forgatva, készre sütjük őket.
  5. Tálalásnál átlósan ujjnyi vastag szeleteket vágunk a csirkéből. Köretnek párolt rizst készíthetünk, de grillzöldségekkel is kínálhatjuk.

Megjegyzés

A hús és a gyümölcs harmóniájának tökéletes példája ez a recept. Aki az aszalt szilvával töltött csirkét kedveli, ebben a receptben sem fog csalódni. - Napsütötte Vidékünkön

Ezek is érdekelhetnek

Friss