Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szilvalekváros parasztkifli

MME MME
60 perc
egyszerű
megfizethető
12 adag
Hozzávalók
  • 5 dl tej
  • 5 dkg élesztő
  • 75 dkg liszt
  • 3 db tojássárgája
  • csipet só
  • 15 dkg zsír
  • 10 dkg kristálycukor
  • A töltéshez:
  • házi szilvalekvár
  • A tetejére:
  • 1 db tojás
  • diós cukor

Elkészítés

  1. Két deciliter langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, elkeverjük benne, és hagyjuk, hogy felfusson.
  2. Közben a lisztet a tojássárgájával, a sóval, a zsírral, a cukorral egy tálba készítjük, hozzáadjuk a felfutott élesztős tejet, és a maradék 3 dl tejet, és jól összedolgozzuk fakanállal, addig, míg a tészta kisimul és hólyagos nem lesz. Meleg helyen, letakarva egy óráig kelesztjük.
  3. Lisztezett deszkára borítjuk, kinyújtjuk, 6x6cm-es kockákra vágjuk, és megtöltjük szilvalekvárralA tetejét megkenjük a felvert tojással,megszórjuk diós cukorral, és előmelegített sütőben20-25 perc alatt készre sütjük.

VAJAS, SAJTOS, DIÓS, MÁKOS - A LEGJOBB KIFLIK EGY HELYEN - VÁLOGATÁS >>> 

15 ISTENI HÁZI KIFLI, ZSEMLE, KENYÉR, HOGY NE KELLJEN TÖBBÉ A SARKI PÉKHEZ MENNED >>> 


Megjegyzés

Baricsa Gyöngyi receptje. - MME

Ezek is érdekelhetnek