A szilvalekváros-mákos rakott tésztához a széles metéltet sós vízben kifőzzük és alaposan lecsepegtetjük, egy tálba öntjük, némi zsiradékkal elkeverjük 3 csomag vaníliás cukorral összekeverjük.
A mákot összekeverjük a porcukorral és a citromlével.
Egy tortaformát vagy jénai tálat kivajazunk, és vékonyan megszórjuk zsemlemorzsával.
Alulra rakunk egy sor tésztát, megkenjük lekvárral és rászórjuk a mák felét. Újabb tésztasor következik, megkenjük lekvárral, rászórjuk a maradék mákot, és tésztával fejezzük be. Előmelegített sütőben 30 percig sütjük.
Közben elkészítjük a boszorkányhabot. A tojások fehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval, majd óvatosan belekeverjük a lekvárt.
30 perc után kivesszük a tésztát a sütőből, kanállal tetejére halmozzuk a habot, majd visszatesszük a sütőbe, és tovább sütjük a hab színesedéséig. Tálaláskor megszórhatjuk még egy kevés mákkal.