Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szilvalekváros-mákos rakott tészta boszorkányhabbal

MME MME
75 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A szilvalekváros-mákos rakott tésztához a széles metéltet sós vízben kifőzzük és alaposan lecsepegtetjük, egy tálba öntjük, némi zsiradékkal elkeverjük 3 csomag vaníliás cukorral összekeverjük.
  2. A mákot összekeverjük a porcukorral és a citromlével.
  3. Egy tortaformát vagy jénai tálat kivajazunk, és vékonyan megszórjuk zsemlemorzsával.
  4. Alulra rakunk egy sor tésztát, megkenjük lekvárral és rászórjuk a mák felét. Újabb tésztasor következik, megkenjük lekvárral, rászórjuk a maradék mákot, és tésztával fejezzük be. Előmelegített sütőben 30 percig sütjük.
  5. Közben elkészítjük a boszorkányhabot. A tojások fehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval, majd óvatosan belekeverjük a lekvárt.
  6. 30 perc után kivesszük a tésztát a sütőből, kanállal tetejére halmozzuk a habot, majd visszatesszük a sütőbe, és tovább sütjük a hab színesedéséig. Tálaláskor megszórhatjuk még egy kevés mákkal.

Ezek is érdekelhetnek

Friss