Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szilvalekváros derelye

45 perc
bonyolult
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

1.

A tojásokat habosra keverjük 1,5 dl vízzel, valamint az olajjal. Beleszitáljuk a lisztet, és alaposan összedolgozzuk.

2.

Az így kapott tésztát liszttel meghintett deszkára tesszük, és alaposan átgyúrjuk.

3.

Ezután lefedjük egy üvegedénnyel, és 10 percig pihentetjük.

4.

Lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát 2-3 mm vastagra, és derelyevágóval8 x 8 cm-es négyzetekre vágjuk.

5.

Mindegyik közepére 1-1 tk szilvalekvárt halmozunk,  és  a tésztanégyzetek széleit megkenjük egy kevés langyos vízzel, majd átlósan félbe hajtjuk mindet úgy, háromszöget kapjunk. Végül alaposan összenyomkodjuk a széleket.

6.

A derelyéket forrásban lévő, enyhén sós vízben 8-10 percig főzzük, azután szűrőlapáttal kiszedjük, megforgatjuk 1 ek felforrósított olajon. Száraz serpenyőben tálaljuk, a megpirított zsemlemorzsával és a porcukorral megszórva, és a megolvasztott vajjal meglocsolva.

Ezek is érdekelhetnek

Friss