Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szilvalekvár római tálban

> 90 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy nagy római tálat hideg vízben áztatunk legalább 10 percig. A megmosott szilvát leszárazzuk, kimagozzuk, a többi hozzávalóval együtt a tálba tesszük, és jól összekeverjük.
  2. A lefedett tálat a hideg sütőbe toljuk. A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra (légkeverésnél 160 fokra), valamint beállítjuk alsó-felső sütésre, és így pároljuk-sütjük a szilvát kb. 2 órán keresztül.
  3. Ezután a gyümölcsmasszát a tálban botmixerrel finomra pürésítjük, majd lefedve visszatesszük a változatlan hőfokú sütőbe további 10 percre.
  4. Végül a lekvárt a szokásos módon befőttesüvegekbe töltjük.

Megjegyzés

Recept és fotó: Römertopf / Trendxpress - MME
A sütőből kivett római tálat farácsra vagy deszkára állítsd, mert hideg felületen megrepedhet!

Ezek is érdekelhetnek