Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szilvakrémleves tejszínhabbal

MME MME
30 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tej

Elkészítés

  1. A szilvákat megmossuk, elfelezzük és kimagozzuk.
  2. Egy lábosba tesszük a gyümölcsöt, felöntjük a vízzel, hozzáadjuk a fahéjat, a vaníliarudat, a szegfűszeget és a citrom reszelt héját.
  3. Amikor a szilva megfőtt, levesszük a tűzről a levest, botmixerrel homogén állagúvá turmixoljuk, majd hozzáadjuk a mézet és a joghurtot.
  4. Az elkészült szilvakrémlevest jól lehűtjük és tejszínhabbal kínáljuk.

Nézzétek meg videón, hogyan készül a fahéjas szilvakrémleves:

Ezek is érdekelhetnek