Elkészítés: A szilvát vágjuk fel apró darabokra, majd öntsük fel annyi langyos vörösborral, hogy ellepje. Hagyjuk legalább fél óráig állni, majd öntsük egy szűrőbe, és alaposan csepegtessük le, mielőtt a tésztába kerülne.
A tortaformát béleljük ki sütőpapírral, vagy kenjük ki vajjal, és szórjuk meg liszttel.
Egy keverőtálba üssük bele az egész tojásokat, és adjuk hozzá a porcukrot. Ezután robotgéppel keverjük habosra, majd állandó keverés mellett csorgassuk bele a forró vizet, és még keverjük 1-2 percig. Amikor már jó habos (legalább a háromszorosára nőtt), szitáljuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet, majd fakanállal óvatosan keverjük össze. Keverés közben adjuk hozzá a lecsepegtetett aszalt szilvát is.
Ezután a massza 2/3 részét kanalazzuk bele a tortaformába. A maradék masszához keverjük hozzá a kakaót, és kanalazzuk rá a formában lévő tésztára. Ezután egy kanál nyelével keverjük kicsit össze, hogy márványos legyen.
Helyezzük be az előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 25-30 percig, mint a piskótát (én légkeverésnél 160 fokon, 25 percig sütöttem). Amikor megsült a tészta, hagyjuk rövid ideig a nyitott ajtajú, meleg sütőben, majd vegyük ki a sütőből, és rácsra helyezve hűtsük ki egészen.
A vörösborba áztatott aszalt szilvát szedjük ki a borból, majd pépesítsük. Ezután keverjük össze a porcukorral, a vaníliás cukorral, ízlés szerint őrölt fahéjjal, és 1-2 evőkanál borral, hogy lekvár állagú masszát kapjunk.
A habtejszínt verjük kemény habbá, majd apránként, óvatosan keverjük össze a pépesített szilvával.
A kihűlt tésztát vágjuk kétfelé, majd az egyik lapot tegyük vissza a formába. Ezután kanalazzuk rá a szilvakrémet, majd egyenletesen simítsuk el. Végül tegyük rá a másik tortalapot, és tenyérrel kicsit lapogassuk le. Tegyük be pár órára a hűtőbe, hogy a krém kissé megdermedjen, és az ízek összeérjenek.
A csokoládét gőzfürdő fölött olvasszuk fel. Ezután vegyük ki a hűtőből a tortát, majd csorgassuk a tetejére az olvasztott csokoládét.
Tálalás előtt éles késsel szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk.