Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szilva chutney

44 szavazat
60 perc
egyszerű
megfizethető
2 adag

Elkészítés

  1. A megmosott, kimagozott szilvát kevés vízben feltesszük főni a fokhagymával, az őrölt korianderrel, a sóval, a chilivel az őrölt ánizzsal és borssal együtt. Miután megfőtt, botmixerrel pürésítjük, aztán lassú tűzön nagyjából 30 perc alatt sűrűre főzzük.
  2. Tisztára mosott üvegekbe töltjük, a tetejére pedig csipetnyi nátrium-benzoátot szórunk. Száraz dunsztba tesszük, télen a grúzokhoz hasonlóan ketchup helyett fogyasztjuk. 

Megjegyzés

Szilvából készült savanykás szósz, a grúzoknál olyan népszerű, mint nálunk a ketchup. Az alapja nem az itthon közkedvelt lila szilva, hanem a vadon növő mirabella szilva (fosóka) - scarlett69

Ezek is érdekelhetnek

Friss