A megmosott, kimagozott szilvát kevés vízben feltesszük főni a fokhagymával, az őrölt korianderrel, a sóval, a chilivel az őrölt ánizzsal és borssal együtt. Miután megfőtt, botmixerrel pürésítjük, aztán lassú tűzön nagyjából 30 perc alatt sűrűre főzzük.
Tisztára mosott üvegekbe töltjük, a tetejére pedig csipetnyi nátrium-benzoátot szórunk. Száraz dunsztba tesszük, télen a grúzokhoz hasonlóan ketchup helyett fogyasztjuk.
Szilvából készült savanykás szósz, a grúzoknál olyan népszerű, mint nálunk a ketchup. Az alapja nem az itthon közkedvelt lila szilva, hanem a vadon növő mirabella szilva (fosóka) - scarlett69
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!