Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ez az étel Szilágyi Áron kedvence – eláruljuk: nem a pörkölt!

default user icon
MME
Mint minden sportoló életében, úgy Szilágyi Áron számára is központi szerepet tölt be a táplálkozás. Elárulta, hogy mik a kedvencei ételei, milyen gyakran tart csalónapot, és hogy mit jelent számára az egészséges táplálkozás.

A Nutriversummal közös projektben a háromszoros olimpiai bajnok kardvívó kérdezz-felelek videók keretein belül avat be minket táplálkozási szokásaiba, de azt is elárulja, milyen szokásokat tart fontosnak a mentális egészsége érdekében, valamint hogy milyen stresszkezelő módszerek váltak be nála.

Az étel élvezet

A videóból kiderül, hogy Áron nagyon szeret enni, és sokat is eszik, sok kalóriát visz be a szervezetébe. A táplálkozás minden nap fókuszban van nála, gyakorlatilag a reggeli, ebéd és vacsora köré szervezi az életét. Bár sportolóként az ételre elsősorban üzemanyagként tekint, azért neki is jólesnek a finom falatok. Azt azonban észrevette magán, hogy ha nem egészséges ételeket választ, az sokkal inkább az edzés rovására megy, mint korábban, a 20-as éveiben. Minél idősebb egy sportoló, annál jobban kell figyelnie a táplálkozására, hogy a megszokott teljesítményt el tudja érni.

Kedvenc étele

Talán a gyerekkori emlékek vagy a megszokott ízvilág miatt, de a kedvenc étele édesanyja bolognai spagettije. Valahányszor meglátogatja őt, a mai napig mindig ezt készíti neki. Az olasz konyhát egyébként is kedveli, egy tésztaételnek vagy rizottónak nehezen tud ellenállni. De szívesen fogyasztja a francia konyha ételeit, sőt, a fúziós konyha, az extravagáns fogások sem állnak távol tőle.

Megfelelő táplálkozás

Az egészséges táplálkozás nem csak a sport miatt fontos számára. Ha a megfelelő ételeket fogyasztja, fizikailag és mentálisan is jobban érzi magát. Kiegyensúlyozottabb, energikusabb, és jobban tud regenerálódni a szervezete az edzések, versenyek után. Összességében pedig vidámabb, boldogabb, ami a környezetére is jó hatással van.

Ellenállni a kísértésnek

Számára is nehéz leküzdeni az olykor rátörő sóvárgást bizonyos ételek után. Ezt úgy sikerül féken tartania, hogy alkalomadtán beiktat 1-1 csalóétkezést. Például hetente, havonta engedélyez magának egy pizzát, hamburgert vagy valamilyen gyorsételt. Az is előfordul, hogy beszabadul egy cukrászdába, és ott „esik bűnbe”.

Nézd meg a Szilágyi Áronnal készült teljes felvételt.

 

 

Ha pedig szeretnéd tudni, milyen tanácsokat ad a stressz leküzdésére és a mentális egészség megőrzésére, olvasd el a borsonline.hu cikkét.

(Borítókép: Földi Imre / Nemzeti Sport)

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss