Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szicíliai sült karfiol kelbimbóval

MME MME
30 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A fenyőmagokat egy száraz serpenyőben pirítsuk meg illatosra, aranybarnára. A mazsolát áztassuk be meleg vízbe.

A karfiolt szedjük rózsáira, a kelbimbót tisztítsuk meg, és helyezzük egy nagyobb serpenyőbe, szórjuk meg a sáfránnyal, locsoljuk meg az olívaolajjal. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és folyamatosan rázogatva pirítsuk meg – kb. 20-25 perc szükséges, hogy a zöldségek kellőképpen megpuhuljanak és elkezdjenek karamellizálódni. 15 perc után hozzáadhatjuk az aprított fokhagymát is.

Végül adjuk hozzá a pirított fenyőmagot és a lecsöpögtetett mazsolát, keverjük össze, és tálaljuk azonnal.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András, teríték: Butlers - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss