Elkészítés: A mandulát vagy a fenyőmagot apróra daráljuk, a paradicsomokat pár pillanatra forrásban lévő vízbe mártjuk, kicsit meg is szurkálhatjuk őket előtte, hogy könnyebben lejöjjön a héjuk.
A paradicsomforrázó vízben feltesszük a tésztát főni (ne felejtsük el sót is adni a vízhez).
A forrázott paradicsomok összeugrott héját lehámozzuk, a kopasz paradicsomokat nagyobb darabokra vágjuk. A darált mandulát vagy fenyőmagot a többi hozzávalóval együtt (kivéve parmezán) botmixerrel összeturmixoljuk, a végén belekeverjük ízlés szerinti mennyiségben a parmezánt is.
Pont mire kifő a tészta, el is készül a pestónk! Vigyázat, a vacsora elfogyasztása után garantáltan átható fokhagyma illatunk lesz!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre