Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szicíliai padlizsános-cukkinis sertésszelet

90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: 1., A zöldségeket megtisztítjuk, a padlizsánokat hámozatlanul (ha nem vastag a héjuk) kockákra vágjuk. Műanyag szűrőtálba tesszük, 1 evőkanál sóval megszórjuk, fél órán át hagyjuk állni. Majd kinyomkodjuk, leöblítjük.

2., Nagyobb serpenyőben felhevítünk 2 evőkanál olajat, és megpirítjuk benne a padlizsánt. Szűrőkanállal kiszedjük, beleöntünk újra 2 evőkanál olajat, és megpirítjuk benne a cukkinit is, majd azt is kivesszük.

3., További 2 evőkanál olajat hevítünk, megfonnyasztjuk benne a hagymát, majd hozzáadjuk a paradicsomot, a zellert, a paradicsompürét, az áttört fokhagymát, a babérlevelet, az oregánót, az olíva- és kapribogyót. Sózzuk, borsozzuk, félrebillenő fedő alatt 20 percig főzzük.

4., A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, majd meghintjük liszttel. Serpenyőben 2 evőkanál olajban mindkét oldalát pár perc alatt átsütjük. Egy rétegben nagyobb sütőtálba sorakoztatjuk, meglocsoljuk a pecsenyeolajjal.

5., Elkeverjük a paradicsommártásban a borecetet és a cukrot, 3 percig főzzük, majd hozzáadjuk a padlizsánt és a cukkinit. 4-5 percig forraljuk. Sózzuk, borsozzuk, még 5 percig forraljuk, majd a hússzeletek tetejére halmozzuk.

6., Forró sütőben sütjük 200 fokon kb. 30 percig. Tálalás előtt pár percig pihentetjük, tetejét diszítjük paradicsommal, bazsalikomlevelekkel.

Megjegyzés

Magában is nagyon finom és laktató, de készíthetünk hozzá krumplipürét vagy főtt tésztát is.
- moncsa79

Ezek is érdekelhetnek

Friss