Először a húsgombócokat készítjük el. A zsemlére több részletben adagoljuk a tejet, mivel a gluténmentes péksüteményt szinte lehetetlen kifacsarni, így csak annyi tejet adunk hozzá, hogy puha morzsalékos massza legyen.
Ezt követően az összes többi hozzávalóból jól formázható masszát gyúrunk, a fűszereket ízlés szerint adagoljuk, én egy-egy teáskanállal tettem bele oregánót és bazsalikomot, illetve sót is, borsot csak úgy érzéssel frissen őröltem rá. Diónyi gombócokat formálunk belőle, és egy tálcára sorakoztatjuk azokat.
A paradicsommártáshoz az olajon kissé megpirítjuk a lisztet, ráöntjük a sűrített paradicsomot, és még kb. fél liter vizet, sóval, pici cukorral ízesítjük, összeforraljuk, majd beledobáljuk a gombócokat, és kb. fél óra alatt készre főzzük. Tésztakörettel kínáljuk.