Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szicíliai halleves

60 perc
rafinált
megfizethető
4 adag
Allergének
  • Rákfélék
  • Hal
  • Zeller

Elkészítés

  1. A halcsontból, a lazac bőréből és a rákok héjából hal alaplevet főzünk.
  2. Egy lábasban 2 ek olívaolajat hevítünk, majd az apróra vágott hagymát, fokhagymát, édesköményt és a releszelt sütőtököt pirítani kezdjük, majd sózzuk, borsozzuk.
  3. Ha szépen megfonnyadt, hozzádobjuk a csilit, felöntjük a borral és a hal alaplével, majd hozzáöntjük a paradicsomkonzervet, és 20 percig lobogva főzzük.
  4. Mérsékeljük a lángot, belehelyezzük a rákokat és az ujjnyi darabokra vágott lazacot.
  5. Belefacsarjuk a fél citrom levét, és 5 percig finoman gyöngyözve főzzük tovább a hallevest.
  6. Lehúzzuk a tűzhelyről, megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel, és forrón tálaljuk.

Nézd meg videón, hogyan készül a szicíliai hallesves

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss