Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Marokkói hólyagos fánk (Szfenzs)

75 perc
bonyolult
olcsó
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hozzávalókat egy nagy tálba tesszük, és összedolgozzuk. A vizet lassanként adagoljuk hozzá. Jól keverjük ki a tésztát körülbelül 10-15 percig, ragacsos fánktésztát kell kapnunk.
  2. A kezünket és a tésztát beolajozzuk, majd kiszedjük a tálból, és átrakjuk egy edénybe keleszteni jó 2 órára, és lefedjük fóliával. Mikor a tészta megkelt a duplájára, átforgatjuk olajos kézzel. Szép rugalmas tésztának kell lennie. Újra lefedjük, és újabb egy órán át kelesztjük.
  3. Ezután odakészítjük a serpenyőt olajjal, úgy hogy megdöntjük. Egyik felén sekély olaj lesz így, másikon mély. Vizes kézzel felveszünk egy pingponglabdányi tésztát, gyors mozdulatokkal széthúzzuk, lyukat csinálunk a közepére majd beletesszük a serpenyő sekély oldalára. Lassan sütjük, és megvárjuk, amíg felhólyagosodik szépen, felemelkedik a tészta. 1-2 perc múlva készítjük a következőt, beletesszük a serpenyőbe, az előző helyére, amit picit arrébb tolunk.
  4. 1-2 percenként mehet a következő. Egyszerre 5 fánk legyen csak a serpenyőben. Folyamatosan mozgassuk őket körbe egy villával. A tetejüket egy kanál segítségével meglocsoljuk forró olajjal. Amikor már láthatóan nem nyers a teteje, hanem szép hólyagos és aranybarna, megfordítjuk, és megsütjük a másik felét is. Amikor megsült, szűrőbe, vagy papírra tesszük. Melegen tálaljuk magában vagy porcukorral, mézet szoktak hozzá kínálni. Jó étvágyat!

HA NINCS IDŐD SZALAGOSAT SÜTNI: 10 ISTENI FÁNK RECEPT A SÜTŐPOROSTÓL A CSÖRÖGÉIG! >>>

 

Ezek is érdekelhetnek